Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν δημιούργησαν προβλήματα σε Ελασσόνα, Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Ads

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση και οι κεραυνοί στη Λάρισα, καθώς κάποιες συνοικίες της πόλης έμειναν χωρίς ρεύμα.

Αυτή την ώρα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν κυρίως χωριά της Ελασσόνας, καθώς έχουν γίνει ζημιές σε κολόνες της ΔΕΗ.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της επιχείρησης τα οποία και επιχειρούν για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ads

Εξάλλου σήμερα το πρωί μικρές βλάβες διαπιστώθηκαν επίσης και στις παραλιακές περιοχές του νομού Λάρισας, όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για εγκλωβισμούς πολιτών σε ανελκυστήρες.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα όλη την ημέρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ενώ ο υδράργυρος έπεσε στους 6 βαθμούς στο Νευροκόπι. Αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή είχαμε σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές, χαλάζι και ανέμους θα πλήξουν την Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ.

Aπό την Πέμπτη, ο καιρός βελτιώνεται, ωστόσο παραμένουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, χωρίς όμως να συνοδεύονται από βροχές.

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα αρχίζουν να υποχωρούν και ο Σαββατοκύριακο επιστρέφει ξανά το καλοκαίρι με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» και πάλι στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 από την αρχή της ημέρας έως και το πρωί αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, όμβρους και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, και προς το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Η ορατότητα στις ορεινές και ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 28, με εξαίρεση την Ήπειρο όπου η μέγιστη θα φτάσει τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου από 23 έως 30, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 28.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 2 περίπου μποφόρ από το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.