Στη Βουλή οδηγείται η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε πολίτης κατά του Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με το δημοψήφισμα και την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική κοινοπραξία Fraport.

Ads

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από κάποιον πολίτη από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι παραβίασε της εμπιστοσύνης του εντολέως του, ελληνικού λαού, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Όπως αναφέρεται στην αναφορά του ο Αλέξης Τσίπρας ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου 2015 και  παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του όχι μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο ναι».

Ο πολίτης μηνύει επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Σύμφωνα με το μηνυτή, η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 106 του Συντάγματος) και προσκρούει στον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 151), ενώ σημειώνει ότι η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έγινε σε ευτελές τίμημα.