Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς, σύμφωνα με Τα Νέα, μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει απαγόρευση της υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Πάντως, σε επικοινωνία που είχε το tvxs.gr, με το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, δήλωσαν άγνοια. 

Ads

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις φέρεται να έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν.
 
Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
 
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ.
 
Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2013 είχε γνωστοποιηθεί ότι ο 902 αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω έλλειψης πόρων. Τότε είχαν κυκλοφορήσει σενάρια περί πώλησής του στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις. Μάλιστα η Αυγή είχε αφιερώσει κύριο άρθρο της στο θέμα λέγοντας ότι «η τηλεοπτική συχνότητα θα πρέπει να παραμείνει στο χώρο της Αριστεράς». 

Ads

Σημειώνεται ότι το Σάββατο η ακραία συντηρητική εφημερίδα “Παραπολιτικά”, που ανήκει στον κ. Μαρινάκη, δημοσίευσε συνέντευξη με τον Δ. Κουτσούμπα, στην οποία ο γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.