Επαναλαμβάνει ότι αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή τους στα «Παραπολιτικά». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζει πως αν διαφωνούν με τον Αλέξη Τσίπρα «ας πάρουν το καπελάκι τους και ας φύγουν».

Ads

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει κόμμα καιροσκοπικό, τυχοδιωκτικό- αλλά να λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Αυτά χαρακτηρίζουν κόμματα που η μόνη τους έγνοια είναι πως θα καθίσουν στον σβέρκο του λαού, με απατηλά συνθήματα. Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί με τον νέο διπολισμό Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς γιατί δεν δέχεται τις προσκλήσεις σε συνεργασία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «θα επρόκειτο για κωμωδία, εάν δεν έπαιρνε τα χαρακτηριστικά τραγωδίας, η οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας, και μάλιστα κυβερνητικής, με κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τους δίνει επαίνους ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ, που τη μία μέρα λένε “κατάργηση” μνημονίων, την άλλη, “αναστολή” μνημονίων και την επόμενη, “επαναδιαπραγμάτευση” δανειακών συμβάσεων».

«Με κόμματα που χρησιμοποιούν από “επαναστατικές φράσεις” της κακιάς συμφοράς μέχρι συνεδριακές αποφάσεις που τους κάνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ. Με κόμματα που υπηρετούν τμήματα της αστικής τάξης, προτείνοντας άλλο μείγμα διαχείρισης, όχι μόνο δεν πρόκειται να λυθούν προβλήματα του λαού και της  νεολαίας, αλλά θα προκληθεί πιο βαθιά και παρατεταμένη κρίση», καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

Ads