Ποινική δίωξη παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος.

Ads

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η δίωξη έχει ασκηθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου δεν κατέθετε τα χρήματα από πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την εφορία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων υπέρ του δημοσίου, αλλά τα παρακρατούσε η ίδια. Εκτιμάται ότι εκείνη την περίοδο καταχράστηκε περίπου 500 με 600 χιλιάδες ευρώ.

Σε ανωμοτί (ως ύποπτη) κατάθεσή της, η κατηγορούμενη φέρεται να έχει επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος του υπεξαιρεθεντος ποσού (περίπου 300 χιλιάδες ευρώ) και να έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα.

Ads

Τέλος, εξετάζεται να μπουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τόσο οι διαδικασίες άλλων πλειστηριασμούς που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη, όσο και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που καθυστέρησε σημαντικά να ενημερώσει τις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.