Πέντε προσφυγόπουλα κι άλλοι 2 ενήλικες κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο έπειτα από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο.

Ads

Όλα ξεκίνησαν, περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, από τον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων. Όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες, όπως οι Ιρακινοί.

image

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείται για τη στέγαση των ανθρώπων που έχουν βρει κατάλυμα εκεί.

Ads

image

Οι συγκρούσεις ήταν σώμα με σώμα και κατά τη διάρκεια τους τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία 5 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου 40 διέφυγαν στα γύρω κτήματα ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης και η Αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει.

image

Οι συγκρούσεις αργότερα επεκτάθηκαν και σε άλλους χώρους του hotspot. Πολλοί ενήλικες τραυματίστηκαν επίσης και 2 από τους αυτούς χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο.

image

Περίπου στις 4 το πρωί και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε.

image

Στο hotspot της Μόριας παραμένουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι.