«Αβάσιμες και αδικαιολόγητες» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις «επιθέσεις» κατά της Μ. Μαλλιώρη, η οποία υπέβαλε χθες την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, μετά τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή για σοβαρές παρατυπίες στη διαχείριση κονδυλίων του Οργανισμού.

Ads

Σε ανακοίνωσή του συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ καλύπτει πλήρως την Μένη Μαλλιώρη, η οποία – όπως αναφέρει – «έδωσε επαρκείς απαντήσεις στις κατηγορίες της αρμόδιας υφυπουργού».

«Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι θεωρεί ως ιδιαίτερα θετικό το έργο της κ. Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ. Η συμβολή της στον αγώνα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών ήταν πολύ σημαντική» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η παραίτησή της έγινε για λόγους ευθιξίας και πως η παρακαταθήκη που αφήνει θα πρέπει να συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής επικράτησε ένταση στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ όταν ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού αποπειράθηκε να εμποδίσει την παραιτηθείσα πρόεδρο από να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ads

Τελικά η Μένη Μαλλιώρη απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα.

Η Μένη Μαλλιώρη σημείωσε πως «μόνον οι κλέφτες δε χαιρετούν φεύγοντας κι εγώ δεν είμαι κλέφτρα» και τόνισε ότι ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού δεν της επέτρεψε να δώσει συνέντευξη στο αμφιθέατρο σε συνεννόηση με την υφυπουργό Υγείας.

«Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω» σχολίασε σχετικά η Μέννη Μαλλιώρη. Ακολούθως, χαρακτήρισε «ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση» τις κατηγορίες εναντίον της και προέτρεψε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει, αν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009. Επίσης υποστήριξε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

Απαντώντας, η υφυπουργός Ζέτα Μακρή δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα. Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία» δήλωσε σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.