Την άμεση διερεύνηση – σε δικαστικό και διοικητικό επίπεδο – της υπόθεσης του εκβιασμού και των απαιτήσεων για μίζες στην Κοινωνία της Πληροφορίας, που αποκάλυψε το tvxs.gr, ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ads

Ο κ. Κατρούγκαλος ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και την διεξαγωγή διοικητικής έρευνας με παράλληλη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ιδιαίτερα στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Όπως είχε καταγγείλει στο tvxs.gr o εκπρόσωπος της εταιρίας EUROPEAN INFOSYSTEMS Δημήτρης Γαλακτόπουλος, τον είχε προσεγγίσει συνεργάτης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας Γιωργου Τσακογιάννη ζητώντας του αρχικά μίζα 3% και στη συνέχεια 5%, καθώς και επιπλέον 60.000 ευρώ για να προωθήσει την υπόθεσή του. Σημειώνεται πως η καταγγελία αφορά στο διάστημα πριν από τις εκλογές.

Δείτε εδώ όλα τα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει το Tvxs.gr για την υπόθεση

Ads

Διαβάστε αναλυτικά:

H εταιρεία EUROPEAN INFOSYSTEMS είναι σύμβουλος για την υλοποίηση έργων κρατικών ενισχύσεων σε περίπου 600 επιχειρήσεις στο πλαίσιο των δράσεων digi-lodge, digi-content και digi-retail. Εταιρίες που εκπροσωπούσε η EUROPEAN INFOSYSTEMS είχαν εκκρεμείς κρατικές ενισχύσεις από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά όπως αναφέρει ο κ. Γαλακτόπουλος, τον Μάιο του 2013 το ΔΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, επικαλούμενο καταγγελίες για παρατυπίες παρέπεμψε τις εν λόγω εταιρίες στο ΣΔΟΕ.

Η υπόθεση παρέμενε στάσιμη επί δύο χρόνια, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του ΣΔΟΕ και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες. Η υπόθεση πήγαινε από αναπομπή σε αναπομπή, έως ότου τον προσέγγισε ο εν λόγω συνεργάτης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας για να του ζητήσει μίζα. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος Δημήτρης Λιούλιας είχε προσληφθεί άτυπα στην Εταιρεία από τον κύριο Τσακογιάννη αφού μας είπε ότι τους συνδέει στενή και μακροχρόνια φιλία. Αντικείμενό του ήταν η προώθηση των έργων κρατικών ενισχύσεων» είχε καταγγείλλει ο κ. Γαλακτόπουλος στο tvxs.gr, σημειώνοντας:

«Αφού επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα των πελατών μας, μας ενημέρωσε ότι για να μπορέσει το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την πληρωμή των συγκεκριμένων έργων θα έπρεπε να συμφωνήσουμε να αποδώσουμε ποσοστό 3% επί των επιδοτήσεων, το οποίο στην συνέχεια έγινε 5%, σε συγκεκριμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον θα έπρεπε να δώσουμε και εξήντα χιλιάδες μπροστά γιατί έπρεπε να κλείσουν κάποιες δανειακές υποχρεώσεις τους. Προκειμένου να έχουμε στοιχεία για τον εκβιασμό που υφιστάμεθα του ζήτησα την συγκεκριμένη πρόταση να μου την στείλει και σε email».