Παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος 15 μήνες μετά την παραίτηση του λέει πως στο διάστημα που εξέταζαν τη λίστα Λαγκάρντ, βρισκόταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης.

Ads

Σε συνέντευξη του στο  Πρώτο Θέμα, ο κ. Μουζακίτης χαρακτηρίζει την ρύθμιση με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη το 2013, ως μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη. «Κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε», ήταν το μήνυμα που ο Σπύρος Μουζακίτης είδε πίσω από την εξέλιξη αυτή. Και αυτό, όπως σημειώνει, ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μουζακίτη η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».

Προσθέτει επίσης  ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη.

Ads