Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την Τετάρτη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως «εσωτερικό δανεισμό», επισημαίνοντας πως δεν ήταν μια «εύκολη επιλογή για την κυβέρνηση».

Ads

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Δεν προκύπτει, όμως, η διάλυση των νοσοκομείων και των περιφερειών. Δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού», σημείωσε ο Ν. Παππάς μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει ως προς τη διαπραγμάτευση για τους δανειστές της. «Η διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της και οι δανειστές έχουν κομίσει στο τραπέζι κάποια αιτήματα, τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής. Και δεν θα γίνουν δεκτά, διότι είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και θα έχουμε την ευκαιρία, τη δυνατότητα, την υποχρέωση, όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επ’ αυτών. Εάν η κυβέρνηση, δηλαδή, πρέπει να δεχθεί τις αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά. Εάν πρέπει να δεχθεί τις περικοπές των συντάξεων. Αυτά είναι ζητήματα πολιτικής, τα οποία κανένα περιτύλιγμα δεν μπορεί να τα καλύψει. Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση. Όχι μία οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν υπάρχει το δίλημμα συμφωνία ή χάος», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, επισήμανε πως δεν «λύνει κάποιο πρόβλημα αυτό που επαναλαμβάνουν οι εταίροι, λέγοντας ‘περικόψτε’». «Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο ασφαλιστικό. Έχουμε τσακισμένα αποθεματικά, έχουμε τεράστια ανεργία, έχουμε αρνητικό δημογραφικό προφίλ ως χώρα. Τι από αυτά τα προβλήματα θα έλυνε μία περικοπή; Κανένα. Άρα, λοιπόν, η κυβέρνηση θα συμβάλει να αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος και να επικεντρωθεί στα πραγματικά ζητήματα της πολιτικής», είπε.

Ads