Την ύπαρξη λογαριασμού της συζύγου του στην HSBC, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρτν, επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου. Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» υποστήριξε πως πρόκειται για λογαριασμό που είχε ανοίξει η γυναίκα του Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για αποκατάσταση των δύο υιών τους.

Ads

 
Σε γραπτή του κατάθεση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε πως ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη λογαριασμού καθώς δεν περιείχε δικά του περιουσιακά στοιχεία, αλλά της συζύγου του και αφορούσε την προηγούμενη οικογένειά της,  και γι’ αυτό δεν τον συμπεριέλαβε στη δήλωση «Πόθεν Έσχες». Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσκόμισε στην Επιτροπή εξουσιοδότηση ώστε να γίνουν οι έλεγχοι στο λογαριασμό από τις αρμόδιες αρχές.
 
Το συνολικό ποσό που εμβάστηκε στον αρχικό λογαριασμό είναι 1.311.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τα χρήματα του πρώην συζύγου της Σταυρούλας Κουράκου και από χρήματα της ίδιας, καθώς και χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε κοινούς με τον Γιάννο Παπαντωνίου και ήδη δηλωθέντες λογαριασμούς, από τους οποίους γίνονταν σταδιακά αναλήψεις από το 1994. Από το 2000 και μετά δεν κατατέθηκε κανένα άλλο ποσό.