Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Απριλίου. Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στα Προπύλαια στις 13:00.

Ads

Παράλληλα, την Τετάρτη, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εκατοντάδες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τα σχολεία, ζητώντας άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν «μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και όχι με ατομική ευθύνη των γονιών». Απαίτησαν παράλληλα να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και μέτρα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με αντίστοιχες προσλήψεις, τόσο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας όσο και για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα, μαζί και άλλα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών.

Σημειώνεται ότι, εκπαιδευτικοί κατήγγελαν την αστυνομία επειδή κατέγραψε με κάμερα την κινητοποίηση, καθώς όπως ανέφεραν είναι παράνομο να καταγράφονται ανήλικοι μαθητές.