Επί 28 ώρες πάλευε με τα κύματα στο Αιγαίο η 30χρονη πρόσφυγας από το Ιράκ, η οποία επέβαινε στο σκάφος που ναυάγησε ανάμεσα στη Χίο και τη Σμύρνη, σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, μια πρόσφυγας από το Ιράκ φορώντας σωσίβιο και με βρεγμένα ρούχα έφτασε χθες τα μεσάνυχτα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Καραμπουρούν και ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι επέβαινε μαζί με άλλους 35 πρόσφυγες σε λέμβο που ανατράπηκε λίγο μετά την αναχώρησή της από τη Σμύρνη με προορισμό τη Χίο.

Η ίδια ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ότι η αναχώρηση της λέμβου έγινε στις 8 το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου και ότι εκείνη μετά από 28 ώρες στη θάλασσα κατέληξε στην παραλία Κουγιουτζάκ.

Το πλοίο με συνολικά 35 πρόσφυγες ανατράπηκε το απόγευμα της Δευτέρας με την 30χρονη γυναίκα που τελικά διασώθηκε να ζει μια οικογενειακή τραγωδία χάνοντας στα νερά του Αιγαίου το σύζυγό της και τα παιδιά της.

Ads

Η νεαρή επιβιβάστηκε στο σκάφος στην πόλη Φάτσα της Σμύρνης μαζί με το σύζυγό της και τα πέντε παιδιά τους.

Μετά το ναυάγιο του πλοίου κολύμπησε προς την ακτή δίνοντας μάχη για 28 ώρες να κρατηθεί στη ζωή. Η γυναίκα από το Ιράκ διαπίστωσε πως τα παιδιά της έλειπαν από το πλάι της ενώ ο σύζυγός της δεν κατάφερε να την ακολουθήσει μέχρι την ακτή χάνοντας τη μάχη με τα κύματα.

Η 30χρονη ειδοποίησε τις Τουρκικές Αρχές που άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ναυαγών.

Οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη από σκάφη της ακτοφυλακής, μία κορβέτα και αεροσκάφη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.