Στην εξέδρα πετάει τη μπάλα η ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) με την ανακοίνωσή της που αφορά στις αποκαλύψεις του πορίσματος  των ορκωτών λογιστών. 

Ads

Η εταιρεία με ένα λιτό κείμενο που ανάρτησε στη σελίδα της στο fb, δηλώνει πως προβαίνει σε σειρά ενεργειών με σκοπό την σταδιακή τακτοποίηση των θεμάτων της και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της. 

Για τα αποτελέσματα του πορίσματος που αφορούν στη σκανδαλώδη διαχείριση των χρημάτων από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σχόλιο ουδέν!

Η ανακοίνωση

Μαρούσι, 14 Φεβρουαρίου 2017 

Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων που σχολιάζουν με διαφορετικούς τρόπους τα ευρήματα της διαχειριστικής έκθεσης της εταιρείας Ε&Υ σχετικά με την ΑΕΠΙ, γνωστοποιούμε τα εξής: Η Διοίκηση της εταιρείας προβαίνει σε σειρά ενεργειών βάσει επιχειρηματικού σχεδίου με σκοπό τη σταδιακή τακτοποίηση των θεμάτων και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της. Το σχέδιο αυτό θα γνωστοποιήσει και θα συζητήσει με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Από την ΑΕΠΙ

Ads

Σφοδρές αντιδράσεις 

Μετά το πόρισμα που αποκαλύπτει το σκάνδαλο ΑΕΠΙ και το οποίο έφερε στο φως το Tvxs.gr, ακολούθησε σάλος αντιδράσεων. 

Σήμερα ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος απεύθυνε επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας του να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ. 

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με τους φόβους του που επιβεβαιώθηκαν αλλά και σε σχέση με την προσπάθεια δυνάμεων να αποτρέψουν το αρχικό νομοσχέδιο Μπαλτά το οποίο διασφάλιζε τους δημιουργούς.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Ξαρχάκου στον Τσίπρα 

Προηγήθηκε παρέμβαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος με νέα ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η μάχη κατά της διαφθοράς είναι εθνική υπόθεση και ζητάει «Διαφάνεια παντού».

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτή νομικά και ηθικά η υπόθεση ΑΕΠΙ