Ads

Για «ομερτά» κατηγόρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας από το βήμα της Βουλής πως οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία.

 
Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματός του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έκανε λόγο για ένα τρίγωνο που κυβερνά τον τόπο:
 
Από τη μία βρίσκεται το «υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα», στην άλλη «η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες τύπου Καρούζου» και στην άλλη τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος.
 
Για τις τελευταίες εξελίξεις με τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον πως πήρε τη λίστα στο σπίτι του. Υπενθύμισε πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση ο Βενιζέλος δεν βρήκε ως υπουργός Οικονομικών τότε ούτε μια φράση να απαντήσει.
 
«Γι’ αυτό κι όταν είπα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά πετάχθηκε σαν ελατήριο από το έδρανό του. Να γιατί. Γιατί η ομερτά ήταν πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τώρα σπάει η πράσινη ομερτά κι ο ένας καρφώνει τον άλλον».
 
Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ τους ρώτησε «αν έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά», τονίζοντάς τους πως αν θέλουν να αποδείξουν πως δεν υπάρχει «γαλάζια ομερτά» ας υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.
 
Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιοθρήνητη.
 
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει μαζί με την κυβέρνηση να βουλιάξει και η χώρα.
 
«Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο των μέτρων, που θα βάλει ταφόπλακα στην προοπτική ανάκαμψης της χώρας. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε. Είστε υπόλογοι απέναντι στον πολίτη. Είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο», τόνισε ο κ. Τσιπρας και καταλήγοντας ανέφερε πως ο ΣΥΡΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του Συνάγματος, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Ολόκληρη η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα: