Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει ότι πληθαίνουν περιστατικά αμφισβήτησης της επετείου του Πολυτεχνείου σε ιδιωτικά σχολεία.

Ads

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Ανιστόρητη, προκλητική και παράνομη ενέργεια με ενδεχόμενη πολιτικοϊδεολογική σκοπιμότητα από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ». Μόλις προ ολίγου έφθασε στην κατοχή της Ομοσπονδίας ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η Διοίκηση του σχολείου, σύμφωνα με το οποίο αύριο το πρωί (ημέρα όπου θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου) ο Σύλλογος Διδασκόντων θα πρέπει να παρακολουθήσει ομιλία με θέμα την ψυχολογία και το…στρατηγικό management!

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς πληθαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία περιστατικά αμφισβήτησης της Επετείου του Πολυτεχνείου. Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες για εντολές ιδιοκτησιών σχολείων με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί καθόλου εκδήλωση, ή να λογοκριθεί με την αφαίρεση ποιημάτων, τραγουδιών και δρώμενων με «ανατρεπτικό» περιεχόμενο. Αυτή η τάση που συνεχώς ενισχύεται δεν είναι τυχαία και σχετίζεται με τη γραμμή σκλήρυνσης και απολυταρχισμού που επιβάλλεται στα ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ άλλων και για τον ιδεολογικό εκφοβισμό των εκπαιδευτικών. Και αν η κατηγορία περί ιδεολογικού εκφοβισμού φαντάζει περίεργη, υπενθυμίζουμε τις πάμπολλες καταγγελίες που δεχθήκαμε από συναδέλφους τα τελευταία χρόνια για τις πιέσεις που δέχονταν, ώστε να ψηφίσουν το «ορθό», τόσο σε εθνικές εκλογές όσο και στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Ads