1) Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα [ΒΙΝΤΕΟ]: Το αίμα ρέει ασταμάτητα στα κατεχόμενα όπου Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μετά τη μονομερή αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ. 

Ads

2) Η σοκαριστική ομολογία της 19χρονης και της μητέρας της που σκότωσαν το βρέφος: Μια 19χρονη και η 54χρονη μητέρα της συνελήφθησαν για τη δολοφονία του βρέφους που είχε εντοπιστεί νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη, στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου. Η 19χρονη και η μητέρα της ομολόγησαν το φρικτό έγκλημα και έδωσαν σοκαριστικά στοιχεία για το πως σκότωσαν το νεογέννητο βρέφος.

3) Αξιολόγηση fast track θέλουν Αθήνα και δανειστές: Στον αστερισμό της τέταρτης αξιολόγησης και της τελικής διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το Μνημόνιο επιστρέφει από σήμερα η πολιτική ατζέντα, με την κυβέρνηση να έχει ήδη στα χέρια της το προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας ( staff level agreement) που έχουν αποστείλει οι δανειστές.

4) Ποιους, και γιατί, ενοχλεί ο Σταύρος Θεοδωράκης: Τα πυρά της – μετωπικής – επίθεσης είναι άκρως συντονισμένα για να είναι τυχαία. Και τα ερωτήματα που τίθενται έχουν να κάνουν με την σφοδρότητά της και με το γιατί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να στοχοποιήσει και να αποδομήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη και το κόμμα του στην συγκεκριμένη συγκυρία. 

Ads

5) Ιδιαιτέρως κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα που διανύουμε για το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται, όπως είναι φυσικό, στη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ την προσεχή Πέμπτη στη Σόφια. Η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της πΓΔΜ αποτελεί προϋπόθεση για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της γείτονος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

6) Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων: Τουλάχιστον 500 γιατροί και 100 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα εμπλέκονται στο κύκλωμα που διακινούσε αντικαρκινικά φάρμακα, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως. Συνολικά αφαίρεσαν κοντά στα 600.000 τεμάχια πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, ζημιώνοντας το κράτος κατά 14 εκατομμύρια ευρώ.

7) Τα βρήκαν για πρωθυπουργό και κυβερνητικό πρόγραμμα Λέγκα και Πέντε Αστέρια: Σε συμφωνία για το κυβερνητικό πρόγραμμα και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της Ιταλίας κατέληξαν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) και η Λέγκα του Βορρά. 

8) ‘Ενας εχθρός των ΗΠΑ στην ηγεσία του Ιράκ: ‘Ενας εθνικιστής κληρικός, ο οποίος ηγήθηκε δύο εξεγέρσεων εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων προηγείται στις βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ, οι οποίες έλαβαν χώρα το Σάββατο, με καταμετρημένο των 95% των ψήφων, σε 10 από τις 18 επαρχίες της χώρας.

9) Το επικίνδυνο «τζογάρισμα» του Τραμπ με το παγκόσμιο εμπόριο: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ εξοικειωμένος με τον τζόγο. Πριν γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε ιδιόκτητα καζίνο σε «πρωτεύουσες» του τζόγου όπως η Ατλάντικ Σίτι και το Λας Βέγκας. Και δεν απώλεσε ποτέ τη νοοτροπία των τυχερών παιχνιδιών. 

10) Μ. Χαραλαμπίδης: Όσα δεν ξέρουμε για τα Δεκεμβριανά…: Ιστορικό περίπατο με θέμα τις μάχες που σημειώθηκαν στην Καισαριανή κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών και ελεύθερη συμμετοχή οργανώνει ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης.