1Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές. Στη σύλληψη ενός Τούρκου, με πολιτική ταυτότητα, κοντά στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή είχαν συλληφθεί και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται ακόμη στην Αδριανούπολη. Ποιός είναι και τι υποστήριξε μετά τη σύλληψη του.  

Ads

2Το σχέδιο της δεύτερης «αριστερής παρένθεσης». Ο πόλεμος Μαξίμου – Μαρινάκη, το «μαύρο μέτωπο», ο «πολιτικός καθοδηγητής του Μητσοτάκη». Με τον κ. Μαρινάκη να κινείται «στα όρια εκβιαστικών πρακτικών» όπως σημειώνουν με νόημα κυβερνητικές πηγές, η σημερινή απάντηση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σηματοδότησε και την τελική κήρυξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου. 

3Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεργάζονται κατά του Ερντογάν. Tο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τρία ακόμη κόμματα της αντιπολίτευσης υπογράφουν αύριο Πέμπτη, συμφωνία συνεργασίας ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου. Εντωμεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s υποβάθμισε σήμερα, στέλνοντας ακόμη πιο βαθιά στο πεδίο των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας.

4Τι αλλάζει ο Κλεισθένης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κατά την εκτίμηση πολλών, η σημαντικότερη μεταρρύθμιση έχει να κάνει με την καθιέρωση απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με άμεση μάλιστα εφαρμογή από τις επόμενες σχετικές κάλπες, οι οποίες θα στηθούν στις 13 και 20 Οκτωβρίου 2019.

Ads

5TVXS Ρεπορτάζ: «Γαλάζιο» μπλόκο στη Μυτιλήνη για την επίσκεψη Τσίπρα βλέπουν στην κυβέρνηση. «Δάκτυλο» της ΝΔ βλέπουν στην κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με την απόπειρα δημιουργίας εκρηκτικού κλίματος στη Λέσβο ενόψει της σημερινής έναρξης του 14ου αναπτυξιακού συνεδρίου στη Μυτιλήνη κι ιδιαίτερα της αυριανής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο νησί. 

6Το «κόμμα Αντώναρου» ανησυχεί τη ΝΔ. Στις επόμενες εθνικές κάλπες η ΝΔ μπορεί να βρει μπροστά της ένα ψηφοδέλτιο του «κοινωνικού κέντρου» χωρίς ενδεχομένως μεγάλη εκλογική τύχη αλλά ικανό να κάνει την μεγάλη πολιτική ζημιά στην συσπείρωση και τα τελικά ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

7Τοξική Βιόσφαιρα Πολέμου: Στη Γάζα δεν σκοτώνουν μόνο οι βόμβες. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, η Γάζα θα καταστεί ακατοίκητη έως το 2020. 

8Deutsche Bank: Ο μεγάλος ασθενής του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Δεν είναι μια βιώσιμη επιχείρηση αφού δεν είναι σε θέση να κάνει αρκετά κέρδη για να έχει μια επαρκή απόδοση. Ποιές είναι οι δύο γραμμές της άμυνας της. 

9. ‘Ενα λάθος αλγόριθμου κόστισε την ζωή εκατοντάδων γυναικών στην Αγγλία. Το βρετανικό Σύστημα Υγείας δεν ενημέρωσε εγκαίρως χιλιάδες γυναίκες για μαστογραφία. 

10Οι «χρυσές» θεωρίες συνωμοσίας στο YouTube. Οι θεωρίες συνωμοσίας αποδεικνύονται πολύ κερδοφόρες και για τα κανάλια και τους χρήστες του Youtube.