Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τρία ακόμη κόμματα της αντιπολίτευσης θα υπογράψουν αύριο Πέμπτη συμφωνία συνεργασίας ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου.

Ads

Την εν λόγω πληροφορία μεταδίδουν το NTV κι άλλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το CHP κατέληξε σε συμφωνία με το κόμμα Iyi, το ισλαμιστικό κόμμα Saadet και το Δημοκρατικό Κόμμα. 

Η συμφωνία θα υπογραφεί αύριο στις 15:00. Το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AKP έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με το εθνικιστικό κόμμα MHP.

Διαβάστε σχετικά: «Από την ουτοπία του Γκεζί στο πραξικόπημα: Ένα οδοιπορικό στη σύγχρονη Τουρκία» του Ευάγγελου Αρεταίου

Ads

Τα προβλήματα πάντως για τον Τούρκο πρόεδρο συνεχίζονται. Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκλογών που θα διεξαχθούν τις 24 Ιουνίου, καθώς μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να δικαιώνουν την απόφασή του για πρόωρη προσφυγή στη κάλπη.