1Σαμαράς και Βενιζέλος εκτοπίζουν Κυριάκο και Φώφη. Η πολιτική επίδραση του σκανδάλου Novartis είναι ήδη σεισμική και διαπερνά οριζόντια τις κομματικές γραμμές του παλαιού συστήματος εξουσίας. Παραδόξως, δε, τα δύο πρώτα του θύματα δεν είναι οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου αλλά δύο πρόσωπα που βρίσκονται εντελώς εκτός «κάδρου» στην υπόθεση Novartis – ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Ads

2Σκάνδαλο Novartis: Όλες οι μαρτυρίες για τις μίζες στα πολιτικά πρόσωπα. Από τον Αντώνη Σαμαρά και το Harvard Project μέχρι τον Άδωνι Γεωργιάδη, το «ξέπλυμα» μέσα από τις εκδόσεις και τις τηλεπωλήσεις, τον Αβραμόπουλο και τα εμβόλια, τον Λοβέρδο και τα «δώρα» για την τιμολόγηση των φαρμάκων. 

3Σκάνδαλο Novartis: Ταξίδια, call girls και «δωράκια» σε γιατρούς. Τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Novartis για να δωροδοκεί τους γιατρούς αποκαλύπτουν οι καταθέσεις που δόθηκαν στο FBI και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Οι «καθαρές ημέρες» της εταιρείας: Όταν σβήνονταν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία… 

4Επτά ονόματα πολιτικών και στα έγγραφα του FBI. Έγγραφο του FBI, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis, κάνει αναφορά σε επτά από τους δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς που κατονομάζονται στην δικογραφία της υπόθεσης.

Ads

5Πώς οι αμερικανικές αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της Novartis. Η έρευνα των ελληνικών αρχών για το σκάνδαλο Novartis διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο. Οι αμερικανικές αρχές είχαν όμως αρχίσει να ασχολούνται με το θέμα πολύ νωρίτερα.

6Θετική υποδοχή για το 7ετές ελληνικό ομόλογο: Υπερκαλύφθηκε δύο φορές ο στόχος.  Η ζήτηση ήταν διπλάσια της αρχικής προσδοκίας και τα διεθνή μέσα έκαναν λόγο για σημαντικό βήμα της Ελλάδας για επιστροφή στις αγορές. Συνάντηση με τον τον επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και οι δυο έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Μοσκοβισί για το 7ετές ομόλογο: H Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές με καλές συνθήκες

7Οριστικό τέλος για το Mega: Αποχωρεί ο Βαρδινογιάννης. Η ανακοίνωση της Τηλέτυπος. Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. 

8Όλαφ Σολτς, ποιος είναι ο νέος Σόιμπλε. Και: Έξαλλοι οι συντηρητικοί της Μέρκελ: Διαφύλαξε μόνο την καρέκλα της

9Τι «είπε» ο Δίσκος της Φαιστού. «Η α’ πλευρά του δίσκου μιλάει για την έγκυο θεότητα που λάμπει και η β΄πλευρά έχει μια πρόταση σε δυο στίχους, με μινωική παρήχηση, που αναφέρεται στη θεότητα που δύει» είπε ο γλωσσολόγος δρ. Γκάρεθ Όουενς, ειδικός σε θέματα μινωικής γραφής. 

10Νέες ταινίες στις αίθουσες με υποψηφιότητες για Όσκαρ αλλά και Άι Γουέι Γουέι