1. Ο πόλεμος Τραμπ – Σόιμπλε και το ελληνικό χρέος:  Η ανοιχτή – και ευκρινώς πολιτική – πλέον αναμέτρηση Ουάσιγκτον και Βερολίνου διαμορφώνει νέα δεδομένα στην υπόθεση του ελληνικού χρέους. Την ίδια ώρα ο Σόιμπλε έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τη στάση της και τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει: «Αν μια χώρα δεν θέλει να βγει από το ευρώ πρέπει να κάνει δομικές αλλαγές, όπως η Ελλάδα.

Ads

2. Στο 2,1% η ανάπτυξη το 2017 λέει η Κομισιόν: Σε αναθεώρηση των χειμερινών της προβλέψεων για την Ελλάδα προχώρησε η Κομισιόν, εκτιμώντας πλέον για φέτος ρυθμό ανάπτυξης 2,1% του ΑΕΠ έναντι 2,7% του ΑΕΠ και 2,5% του ΑΕΠ για το 2018 έναντι της προηγούμενης για ρυθμό ανάπτυξης 3,1%

3. Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικό Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των συμβασιούχων για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποια είναι η αντίδραση του Μαξίμου διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

4. Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονημένης Γεωργιανής: Βρέθηκε DNA της στο αυτοκίνητο του γιατρού.

Ads

5. Τί ανακοίνωσε το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιός ο αριθμός

6. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη μετά την ληστεία σε χρηματαποστολή της Γεωπονικής Σχολής. Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια.

7.  Θα γίνει η απόλυση του Κόμεϊ το Watergate του Τραμπ; Οι πραγματικοί λόγοι και το παρασκήνιο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου είναι πολύ βαθύτεροι από τις ανακοινώσεις.

8. Νέος «άθλος» Τζήμερου – Χτύπησε περιφερειακή σύμβουλο και έσκισε αφίσες. Καταδίκη από Περιφέρεια, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

9. Chhaupadi: Ένα απάνθρωπο έθιμο για των γυναικών τις… «δύσκολες μέρες»: Άγνωστο στον Δυτικό κόσμο, αλλά πολύ διαδεδομένο στο Νεπάλ, το Chhaupadi ή Chhaupadi Pratha είναι ένα τοπικό έθιμο που θεωρεί τις γυναίκες ακάθαρτες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

10. Πάμε Σινεμά: Η Κρίστεν Στιούαρτ συναντά τον «Βασιλιά Αρθούρο».