Στη Νίκαια αποφασίζουν οι αγρότες. Στις 12:00 εκπρόσωποι από τα 120 μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν κρίσιμη πανελλαδική συνέλευση για να αποφασίσουν τη στάση τους από εδώ και πέρα. Την ίδια ώρα λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε πολλά κομβικά σημεία. 

Ads

Λίγο πριν τη σύσκεψη οι αγρότες προσανατολίζονται σε αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση. Στη συνέλευση θα αποφασίσουν επίσης αν θα δεχτούν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στη διακομματική συζήτηση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, την προσεχή Τρίτη.

Τα μπλόκα 

Στο μεταξύ, οι αποκλεισμοί των δρόμων ολοένα και πυκνώνουν και μάλιστα έχουν στηθεί μπλόκα και σε παρακαμπτηρίους, χωρίς να αποκλείεται κλείσιμο επ’ αόριστον.

Ads

Όσον αφορά τα μπλόκα, κλειστή είναι η εθνική οδός στα Μάλγαρα, τα Τέμπη, τη Νίκαια, τις Μικροθήβες, την Ανθήλη, την Αταλάντη, το Κάστρο, τη Θήβα και τον Ισθμό Κορίνθου, καθώς και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Αποκλεισμένος είναι και ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης, όπως και πολλές εναλλακτικές διαδρομές στο οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα.

Επίσης, κλειστά επ’ αόριστον είναι τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής, και έως τις 12.00 αυτά των Κήπων, της Δοϊράνης, της Κρυσταλλοπηγής και της Νίκης.