Στην προσπάθειά του να «τεκμηριώσει» πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, ο Σκάι έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει την περίπτωση ενός δανειολήπτη, του οποίου η πρώτη κατοικία είχε τεθεί υπό τραπεζικό έλεγχο το 2012. Το 2016 η απόφαση τελεσιδίκησε και τώρα μένει να εφαρμοστεί.

Ads

Τα παραπάνω δεν εμπόδισαν, πάντως, τους συντελεστές της εκπομπής του καναλιού, «Σήμερα», Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, να εμφανίζουν αυτήν την παλιά υπόθεση ως εξής:

«… Σας βγάλαμε σήμερα για να καταδείξουμε το ψέματα των πολιτικών. Διότι εδώ κατηγορούνται συνεχώς δημοσιογράφοι, κανάλια ότι λένε ψέματα. Πως δεν υπάρχουν πρώτες κατοικίες που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Και ότι είναι μόνον βίλες στα βόρεια προάστια».  

Το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Αν η προπαγάνδα του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με την πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της εκπομπής, που αφορά διώροφη οικοδομή, η οποία εκπλειστηριάστηκε από την Τράπεζα το 2012, χρονιά κατά την οποία κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ads

Επιπλέον σχολιάζοντας την αναφορά που Δ. Οικονόμου πως παρουσιάζει το θέμα «επειδή κάποιοι λένε ότι “τα ΜΜΕ λένε ψέματα”», οι ίδιες πηγές σημειώνουν σκωπτικά: «Έχει δίκιο. Δεν λένε απλώς ψέματα. Ορισμένα κάνουν κίτρινη στοχευμένη προπαγάνδα!».