Ο Μενέλαος Μαλτέζος, ο οποίος διετέλεσε για περισσότερο από 15χρονια πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης, κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ads

Ο κ. Μαλτέζος είναι ευρύτερα γνωστός στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στους επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση των προοδευτικών οικονομολόγων που κατήλθε στις προηγούμενες εκλογές της κεντρικής διοίκησης του οικονομικού επιμελητηριου, τριπλασιάζοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία τα ποσοστά της αριστεράς στον χώρο των οικονομολόγων.

Αυτή η επιτυχία δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και συνεπώς ο Μενέλαος Μαλτέζος αποτελεί ένα από τα νέα δυνατά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και κάπως έτσι δικαιολογείται και η πρόσφατη κάθοδός του στις εκλογές.

Ads

Επίσης, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να καταλάβει τελικά τη μια και μοναδική έδρα που αναμένεται να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Έβρου, με το γεγονός αυτό να μην έχει περάσει απαρατήρητο από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου όπου κατοικοεδρεύει και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.