Στην πρόεδρο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την  απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που δέχεται την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ του επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα.

Ads

Αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε το 2013, ο κ. Κοντονής σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» και αναφερόμενος στις επικρίσεις την ΝΔ προσθέτει πως «το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό».

«Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την κυβέρνηση», σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ήδη ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης.

Ads