Ο ψίθυρος υπάρχει εδώ και καιρό. Είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται επίσημα και δημόσια. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε ότι η ΝΔ προσπαθεί να ενισχύσει συγκεκριμένους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Alpha και τον Α. Σρόιτερ είπε: «Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις».

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε τις καταγγελίες του για τον ρόλο εξωθεσμικών κέντρων, λέγοντας πως «υπάρχει ο μόνιμος στόχος, ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν ελέγχουν» και πως «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό, βολικό και ελεγχόμενο». Και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα».

Για να στηρίξει το επιχείρημά του, επικαλέστηκε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν άνοδο του ΚΙΝΑΛ και πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, απαντώντας γιατί δεν συμμετέχει στο debate, είπε ότι με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και «δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη». 

Ads

Εν τω μεταξύ, σήμερα στα «Νέα», ο Σ. Κασιμάτης άσκησε ξανά κριτική στον Γ. Παπανδρέου, σε σχόλιο με τον τίτλο «Ξανά τα Κέντρα»: «Την αρνητική δημοσιότητα της υποψηφιότητάς του, ο ΓΑΠ την αποδίδει “σε εξωθεσμικά και άλλα κέντρα”, με χθεσινή ανακοίνωσή του. Δεν το περιμένατε; Είναι φυσικό για τον Γιώργο να μη συνειδητοποιεί πολλά πράγματα για τον εαυτό του – ειδάλλως δεν θα ήταν τώρα υποψήφιος. Καταφεύγει, λοιπόν, στη συνωμοσιολογία περί κέντρων, αδυνατώντας να αντιληφθεί γιατί ένα μέρος του κόσμου – το μεγαλύτερο κατά τις μετρήσεις – δεν συμμερίζεται μαζί του τη γνώμη που έχει για τον εαυτό του.

Αναμενόμενη η αντίδρασή του στην κριτική και λόγω ευγένειας του αίματος (δημοκρατικής ευγένειας, ασφαλώς). Εκείνος που περίμενε ότι οι άλλοι θα απέσυραν τις υποψηφιότητές τους, ώστε ο ίδιος να είναι ξανά υποψήφιος χωρίς αντιπάλους, εκείνος που δέχεται να συζητήσει με τους άλλους υποψηφίους, μόνον μέσω διαλέξεων, επάνω σε γνωστά θέματα και με ανοικτά βιβλία, πώς να δεχθεί την κριτική; Τη θεωρεί “παρέμβαση στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία”, όπως επίσης αναφέρει στην ανακοίνωσή του».

Διαβάστε επίσης: