Το ντιμπέιτ των υποψήφιων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει οριστεί για το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαφωνίας του Ν. Ανδρουλάκη με την επιλογή των δημοσιογράφων από την ΕΡΤ.

Ads

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να προσκληθούν δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και απέρριψε την πρόταση της ΕΡΤ για πραγματοποίηση του ντιμπέιτ με τους:

Γ. Κουβαρά (Action24), Τάσο Παππά (Εφημερίδα των Συντακτών) και Παύλο Τσίμα (ρ/σ ΣΚΑΪ). Οι άλλοι υποψήφιοι, παρόλο που αρχικά είχαν συμφωνήσει με την πρόταση της ΕΡΤ, αποδέχθηκαν τελικά την ένσταση του Ν. Ανδρουλάκη, για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ ζητά από την Χαριλάου Τρικούπη να απευθύνει τις προσκλήσεις στα κανάλια για να στείλουν εκπρόσωπό τους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ πετά το μπαλάκι στην ΕΡΤ.

Ads

Με άλλα λόγια, το ντιμπέιτ είναι στον αέρα και αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατή η διέξοδος.
Εξάλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στην άρνησή του να συμμετάσχει καθώς δεν ικανοποιούνται οι όροι που έχει θέσει (απαντήσεις 4 λεπτών κα), ενώ απέρριψε και την πρόταση να παρέμβει μέσω zoom.

Στο παρασκήνιο λέγεται από αντιπάλους του στη μάχη για την ηγεσία ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δυναμιτίζει το ντιμπέιτ γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλει να γίνει και αναζητά προσχήματα για να καταστεί αδύνατη η πραγματοποίησή του χωρίς ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη για τη μη συμμετοχή του.

Στο μεταξύ έχει προκαλέσει αίσθηση συνέντευξή του Ν. Ανδρουλάκη στο pontiki.gr στην οποία ακολούθησε τη γραμμή Παπανδρέου σε σχέση με τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ:

«Ας γίνει κατανοητό προς όλες τις πλευρές ότι τον επόμενο αρχηγό της Παράταξης δεν θα τον επιλέξουν εξωθεσμικά κέντρα ή άλλα κόμματα, αλλά θα τον εκλέξουν οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες. Παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις αλλά δεν τις έχει ως ευαγγέλιο».

Οσο πλησιάζει η ώρα του πρώτου γύρου (5/12) η ένταση ανεβαίνει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή (τ/σ ΣΚΑΪ) άσκησε πίεση στον Ν. Ανδρουλάκη λέγοντας:

«Θα πρέπει να απαντηθεί από τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψηφίους για την προεδρία της παράταξης ποιον επιλέγει ο καθένας να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή μέχρι τις εκλογές του 2023. Αυτό είναι κρίσιμο».

Αιχμές άφησε και για τον πολιτικό προσανατολισμό του:

«Έχω ακούσει κάποιους από τους υποψηφίους να κάνουν αναφορά στην προοδευτική διακυβέρνηση. Και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης το έχει κάνει αυτό. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».