Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα συνεδριάσει το βράδυ το Eurogroup επεσήμανε τη δυσκολία των σημερινών συζητήσεων για την Ελλάδα, «Πολλή δουλειά μένει να γίνει σήμερα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία», είπε, ενώ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως «χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά».

Ads

Σημειώνεται πως ευρωπαϊκή πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε πως στόχος των κρατών μελών της ευρωζωνης είναι η συμφωνία για την Ελλάδα να κλείσει σήμερα στο επίπεδο του Eurogroup και όχι αύριο και μεθαύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει προσκληθεί να παραστεί και να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, τα οποία -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα «χαιρετίσουν» οι 28 ηγέτες της ΕΕ. «Το Eurogroup, αν χρειαστεί, θα συνεδριάσει όλη τη νύχτα», ανέφερε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι μόνος στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας.