Με ένα αυτογκόλ από τα αποδυτήρια ξεκινά η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη, που αναμένεται το βράδυ στη Βουλή για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Ads

Με αφορμή την επικύρωση του προστίμου 38,2 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, όπου εδρεύει η επιχείρηση, κατηγορεί την κυβέρνηση για προχειρότητα  που οδήγησε στο γεγονός ότι … δεν διεγράφη το  πολυσυζητημένο πρόστιμο  της εταιρίας !

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017 σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, η ΝΔ και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι είχε φέρει «φωτογραφική» τροπολογία με στόχο να διαγράψει το επίμαχο πρόστιμο αναδρομικά και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ομογενή επιχειρηματία.  Η ανακοίνωση της οργάνωσης της Ξάνθης κινείται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, κατηγορώντας την κυβέρνηση εμμέσως ότι η τροπολογία δεν ήταν φωτογραφική ώστε να διαγραφεί το πρόστιμο.

Η κυβέρνηση τότε είχε υπεραμυνθεί των επιλογών της ενώ ο Πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει τη ΝΔ στη Βουλή ότι οι διορισμένες επί των ημερών της διοικήσεις ήταν υπεύθυνες για το λαθρεμπόριο και το πρόστιμο καθώς και ότι την επιχείρηση είχε πωλήσει στον Ιβάν Σαββίδη η κυβερνηση Σαμαρά.

Ads

Το πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις πριν την εξαγορά της επιχείρησης από το Ιβάν Σαββίδη ήταν η αφορμή να ξεσπάσει τεράστια πολιτική κόντρα που συμπαρέσυρε επιχειρηματικές, ποδοσφαιρικές και γεωγραφικές διαφορές που δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή της ΝΔ στην Ξάνθη αναφέρει:

Για πολλοστή φορά η ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ανύπαρκτοι τοπικοί βουλευτές της, αδυνατούν να πράξουν όσα απαιτούνται, ώστε να διατηρηθούν 170 θέσεις εργασίας για το Νομό μας. Επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, με μπροστάρη τον τέως Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την εξασφάλιση, της συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης και της διαφύλαξης των πολύτιμων για το Νομό μας θέσεων εργασίας.

Σήμερα πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας περί προχειρότητας των ενεργειών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της ΣΕΚΑΠ επιβεβαιώνεται, αφού πλέον, εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον της επιχείρησης.

Καλούνται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς, στα πλαίσια της νομιμότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, με πρώτιστο σκοπό την απαραίτητη για την Ξάνθη μας, εξασφάλιση των θέσεων εργασίας της παραπάνω επιχείρησης

Σχόλιο Κοντού χωρίς αιχμές για την κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, με ένα πιο προσεκτικό σχόλιο, ο πρώην Υπουργός της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επικύρωση του προστίμου, χωρίς αιχμές για την κυβέρνηση . Ο ίδιος ως γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ και βουλευτής της ΝΔ το 2013, είχε συναινέσει στην αγορά της ΣΕΚΑΠ από τον ομογενή επιχειρηματία, επιλέγοντας να παραχωρήσει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας που κατείχε στη ΣΕΚΑΠ.