«Κουκουλοφόρους» αποκαλεί η ΝΔ τα μέλη της «Βίλα Αμαλία» με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρίστου Καραγιαννίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει». Εν τω μεταξύ επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Παρασκευή και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εισβολή της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλία» και στην ΑΣΟΕΕ. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός είχε δηλώσει πως «είναι η ντροπή για το ΣΥΡΙΖΑ η στάση που κρατάει» και πως «με τον ίδιο τρόπο σκέφτεται και η Χρυσή Αυγή».

Ads

 
«Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει» δήλωσε την Παρασκευή στο Βήμα Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης.
 
«Τα ρόπαλα αυτά, είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα», ανέφερε και πρόσθεσε:
 
«Πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;».
 
Σχετικά με την εισβολή στη «Βίλα Αμαλία» και την εκκένωση του κτιρίου, ο Χρίστος Καραγιαννίδης τόνισε πως πρόκειται για μία προσπάθεια της αστυνομίας «να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές».
 
«Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη όταν και αν θα γίνει η δίκη», συμπλήρωσε.
 
Η ΝΔ ως απάντηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αμέσως μετά τον Εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης, απευθυνόμενος προφανώς στους κουκουλοφόρους, κατέστησε σαφές πως, για να αναβαθμιστούν και εκείνοι σε βουλευτές του κόμματος, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον δύο ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και να έχουν εντρυφήσει στον “τσελεμεντέ του αναρχικού”. Επιβεβαιώνοντας, έτσι, πλήρως την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους. Και ας πάψει να προκαλεί ο κάθε κ. Καραγιαννίδης τους Έλληνες, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία».
 
Υπενθυμίζεται πως ανάλογες δηλώσεις με του Χρίστου Καραγιαννίδη έκανε τις προηγούμενες ημέρες και ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τρεις βουλευτές (Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης και Τάσος Κουράκης) κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια σχετικά με την εισβολή της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλία», με την οποία κατηγορούν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για «κίνηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης».
 
Μετά την παρέμβαση Ψαριανού στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, σήμερα παρεμβαίνει και το ΠΑΣΟΚ. Η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως οι «ανεύθυνες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν απογοήτευση και θλίψη» καθώς με αυτές «νομιμοποιούν πολιτικά την χρησιμοποίηση ροπάλων, αντιασφυξιογόνων μασκών και υλικών παραγωγής μολότοφ».
 
«Τέτοιου είδους δηλώσεις και ύφους από κοινοβουλευτικά  και υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστούν  δυστυχώς πολιτική ενθάρρυνση πράξεων βίας. Τους καλούμε να αναλογιστούν  το μήνυμα που εκπέμπουν στην ελληνική κοινωνία. Μήνυμα πολιτικής αποδοχής της γενικευμένης βίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών, που τραυματίζουν  την Δημοκρατία  και απαξιώνουν  το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους με ειρηνικό τρόπο. Ας μην ευτελίζουν με τη θεσμική και πολιτική τους ανευθυνότητα τους αγώνες του ελληνικού λαού», ανέφερε.