Για «κίνηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης» κατηγορούν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης και Τάσος Κουράκης σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια σχετικά με την εισβολή της αστυνομίας στη «Βίλα Αμαλία».

Ads

 
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είχε να κάνει με την αποκατάσταση της τάξης και την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών, αλλά αντίθετα, υπαγορεύτηκε από έναν σαφή πολιτικό στόχο: την εκκένωση, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, ενός κοινωνικού και πολιτιστικού κέντρου, που εδώ και 22 χρόνια λειτουργεί χωρίς κερδοσκοπικά κριτήρια, έχει δε να επιδείξει πολυετή αντιφασιστική δράση και δράση αλληλεγγύης στους μετανάστες».
 
Χαρακτηριστική της δράσης αλληλεγγύης «είναι η παροχή πρώτων βοηθειών κατά τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ του Μαΐου του 2011, στα οποία πρωταγωνιστούσαν νεοναζιστικές ομάδες, ανενόχλητες από την αστυνομία», προσθέτουν.
 
Επιπλέον σημειώνουν πως «μολονότι η επιχείρηση της αστυνομίας στο κτήριο έγινε με την επίκληση ανώνυμης καταγγελίας για διακίνηση ναρκωτικών, τελικά δεν επιβεβαιώθηκε, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος των συλληφθέντων, ενώ «έωλη παρέμεινε και η προσπάθεια να εμφανιστεί η “Βίλα Αμαλία” ως εργαστήριο παρασκευής μολότοφ, με αμφισβητούμενα ευρήματα».
 
Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σχετικά με τα αντικείμενα που βρέθηκαν από την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και την «Βίλα Αμαλία» τόνισε πως πρόκειται για αντικείμενα καθημερινής χρήσης. «Δεν ξέρω αν εσείς κάνετε ανακύκλωση. Εγώ κάνω ανακύκλωση και έχω συνήθως γύρω στα 15-20 μπουκάλια γυάλινα στο σπίτι. Είμαι ένοχος γι αυτό Εγώ λοιπόν σας λέω, επειδή έχω βρεθεί σε πορεία, έχω υποστεί τις επιθέσεις με χημικά, έχει βρεθεί να έχω και κάποια απ΄ αυτές τις μασκούλες που βάζουν. Κάνω κακό; Είναι παράνομο αυτό;»
 
Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο κ. Τσίπρας, μέσω του κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζει πως τα χιλιάδες μπουκάλια στη “Βίλα Αμαλία” και στην ΑΣΟΕΕ δεν ήταν για μολότοφ, αλλά για… ανακύκλωση. Επίσης, βάφτισε τα ρόπαλα… “σκουπόξυλα”. Προφανώς, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως αυτή που έχει, κατά δήλωσή του, και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις Απόκριες… Το καρναβάλι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πριν ακόμη τελειώσουν τα Χριστούγεννα». 
 
«Το χάος και η βλακεία δεν αντιμετωπίζονται. Ο δε γκεμπελισμός έχει τα όρια του» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. «Έχουν μεγάλο θράσος να μιλούν για πάταξη της ανομίας αυτοί που συγκαλύπτουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και καλύπτουν τα «γαλάζια παιδιά» στο πρόσφατο σκάνδαλο του ΕΟΤ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στο Mega. Όπως είπε «έτσι μπορούμε να έχουμε και καλάσνικοφ και πλήρες οπλοστάσιο στο σπίτι μας γιατί είμαστε σε προ-επαναστατική περίοδο».
 
«Αυτά τα πράγματα είναι αστεία και είναι ντροπή για ένα χώρο της αριστεράς να μιλάει με αυτόν τον τρόπο σε περίοδο δημοκρατίας. Λειψής δημοκρατίας, κουτσής, αλλά σε περίοδο δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτο και έμμεση προτροπή σε πράξεις βίας, απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, κατά του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και της δημοκρατίας και είναι μεγάλη ντροπή για ένα κόμμα της αριστεράς που θέλει να αλλάξει τον κόσμο και τη ζωή των ανθρώπων, να σκέφτεται έτσι. Ακριβώς με αυτό τον τρόπο σκέφτεται η Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.