Ένα ακόμη επεισόδιο στο εσωτερικό της ΝΔ, που καταδεικνύει αδυναμία συγκρότησης ενιαίας γραμμής, έρχεται να προστεθεί ρίχνοντας λάδι στις εσωκομματική αντιπαράθεση και μάλιστα στην «αυλή» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

Ο λόγος για τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη με αφορμή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη συμμετέχει η Ντόρα Μπακογιάννη σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και το άδειασμά του από την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε για την ανάγκη «αποστρατείας» της προηγούμενης γενιάς των «γαλάζιων» στελεχών μεταξύ των οποίων και της Ντόρας Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί το πολιτικό σκηνικό των προηγούμενων δεκαετιών να υπάρχει στις ημέρες μας.

Απαντώντας στις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, η Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε πως «οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Κυρανάκης είναι προσωπικές και ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει ξεκάθαρα». Σημειώνεται πως η τοποθέτηση Κυρανάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της παράταξης, ωστόσο και η τοποθέτηση της Σπυράκη προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πως γίνεται ο εκπρόσωπος ενός κόμματος να εκφράζει «προσωπικές απόψεις».