Μέσα σε κλίμα έντασης εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, με θέμα την ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών κατά την οποία όλες οι παρατάξεις διατύπωσαν την αντίρρησή τους. Πανικός επικράτησε όταν μέλος της Χρυσής Αυγής αποχωρώντας από την αίθουσα, σήκωσε το χέρι και χαιρέτισε ναζιστικά.

Ads

 
Κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονταν εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να τοποθετηθεί. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Αποστόλης Γκλέτσος – μακρινός συγγενής του Απόστολου Γκλέτσου, όπως ο δήμαρχος Στυλίδας έχει ξεκαθαρίσει στο παρελθόν – ζήτησε ως πολίτης της Λαμίας να τοποθετηθεί και να πει την άποψή του.
 
Ο Πρόεδρος του συμβουλίου το επέτρεψε και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
 
Στη συνέχεια, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα. Όμως κατά την έξοδο ο ένας από αυτούς, σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά.

 

Επικράτησε ένταση και τα επεισόδια αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ όλες οι πλευρές του δημοτικού συμβουλίου πολύ μετά τα μεσάνυχτα κατήγγειλαν αυτή τη συμπεριφορά.
 
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, πάντως μιλώντας αμέσως μετά το επεισόδιο, καταδίκασε την ενέργεια του μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και τη συμπεριφορά όσων δεν επέτρεψαν να ακουστεί η άποψή του. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, σημείωσε «διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Ads