Μπαράζ απεργιών αρχίζει από αύριο, Παρασκευή, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να έχει ψηφιστεί πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Γενική 48ωρη απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Ads

Χωρίς δρομολόγια μετρό, τρόλεϊ, τραμ, τρένου και προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τς μεσάνυχτα της Κυριακής. Χωρίς τραμ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Κυριακή, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για την Κυριακή τις ίδιες ώρες.

Ads

Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για την Παρασκευή στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης. «Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Δεμένα τα πλοία για 4 μέρες 

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επισπεύδουν την ψήφιση ασφαλιστικού – φορολογικού μέσα στο Σαββατοκύριακο

Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

Απεργούν και οι γιατροί – οδοντίατροι

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου. Ο Π.Ι.Σ.και η Ε.Ο.Ο. καλούν τους ιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

ΠΟΕΣΥ: 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Παρασκευή και Σάββατο

Η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων ξεκινά στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου. Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής:

  • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 – 13:30.
  • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 – 20:15.

Σε 48ωρη απεργία και η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση. Σ’ ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου».

Κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και από το ΠΑΜΕ:  Την Παρασκευή το πρωί στην Ομόνοια, το Σάββατο το απόγευμα στην Ομόνοια και την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα. «Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.