Ο γνωστός από τις προκλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις του συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, «ξαναχτύπησε»! Σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 την υπόθση με τον αστυνομικό που έκανε 11 ληστείες είπε, ότι ο αστυνομικός είναι πολύ όμορφος και… θα περάσει καλά στη φυλακή.

Ads

«Είναι όμορφος. Θα μου πείτε, γιατί το λέτε. Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός και πας φυλακή περνάς ωραία. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή, πάρα πολύ ωραία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είπε στον Σταύρο Μπαλάσκα πως έκανε «φάουλ» με αυτή τη δήλωση αλλά εκείνος επέμεινε: «Να σας φέρω δέκα παραδείγματα; Σας είπα πως το επιβραβεύω; Είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που πηγαίνουν φυλακή, ξέρετε πάρα πολύ καλά, οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντιπέρα όχθη».

«Για να καταλάβετε τι είπα θα πω πως δεν υπάρχει αστυνομικός ο οποίος περνάει στην αντιπέρα όχθη, μπαίνει στην μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομος, ληστής, οτιδήποτε, πάει στη φυλακή και τον περιμένουνε όλοι με ανοιχτές αγκάλες να τον υποδεχτούν. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είτε είναι βαρύ, είτε είναι ελαφρύ, ο αστυνομικός όταν κάνει παράνομες πράξεις και θέλει να γίνει ποινικός, να φεύγει από την αστυνομία και να γίνει ότι θέλει. Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 ανθρώπους. Δεν μπορεί να ακούγεται αστυνομικός εν ενεργεία ληστής. Δεν μπορώ να το ακούω αυτό, ενοχλούμαι αφάνταστα εγώ και οι συνάδελφοί μου. Μου είναι αδιανόητο, μου είναι τρελό να σκέφτομαι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που φορά τη στολή που φοράω εγώ, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο που του έδωσε η υπηρεσία να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη και να πηγαίνει να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες, σε φτωχούς ανθρώπους». «Και ότι πάθει καλά να το πάθει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει» είπε χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ads

«Ξέρω συνάδελφό μου από την Άμεση Δράση ο οποίος ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά και πήγε στον Δομοκό, τον βρήκανε στο ντους και τον κάνανε κομμάτια, του σπάσανε το κεφάλι. Νοσηλεύτηκε για ένα μήνα. Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν, δεν είναι δικό μας θέμα. Οι αστυνομικοί εν ενεργεία στις φυλακές δεν περνούν καλά. Να το ξέρουν οι συνάδελφοι που οραματίζονται ότι μπορούν να πάρουν το υπηρεσιακό τους όπλο και να κάνουν παράνομες πράξεις. Στις φυλακές θα τους περιμένουν 1.000 ποινικοί και θα περάσουν όμορφα», ανέφερε ο συνδικαλιστής.

Ο Μπαλάσκας επανέλαβε τους ισχυρισμούς του και στον ΣΚΑΙ λέγοντας πως ο αστυνομικός που συνελήφθη «θα περάσει καλά στη φυλακή γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη Δημοκρατία μας, δυστυχώς παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς. Δεν δικαιολογώ τους άγραφους νόμους, τους κατακρίνω. Οτιδήποτε είναι πέρα του νόμου και της λογικής το κατακρίνω».