Nα γίνει άμεσα συνάντηση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, προτρέποντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες με την Τρόικα.

Ads

 
Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», η βουλευτής της ΝΔ έφερε και το παράδειγμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Παπανδρέου: «Δεν μπορεί να ήταν λιγότερες οι διαφορές Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Μητσοτάκη απ’ ό,τι είναι οι διαφορές που χωρίζουν τον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Και όμως, οι Παπανδρέου και Μητσοτάκης κατάφεραν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι».
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι αν οι δυο πολιτικοί καθίσουν στο ίδιο τραπέζι θα τα βρουν. Επιπλέον εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Πρέπει επιτέλους να βάλουμε και εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τις δικές μας προτεραιότητες και όχι να ακολουθούμε μόνον ό,τι μας λέει η Τρόικα. Έχει πολλαπλή σημασία αυτό που λέω» υπογράμμισε.
 
Τέλος αναφερόμενη στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, τόσο απομακρύνεται η υπόθεση εκλογής Προέδρου».