Τη θέση ότι η Τουρκία τηρεί τη συμφωνία για το προσφυγικό και πως δεν υπάρχει αύξηση των ροών προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Ο Γιάννης Μουζάλας είπε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας του με τον πρωθυπουργό και πως δεν πρόκειται για έκτακτη συνάντηση, όπως μετέδωσαν κάποια μέσα ενημέρωσης.

Ειδικά για τις προσφυγικές ροές, ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι δεν υπάρχει αύξηση που να δείχνει ότι η Τουρκία καταπατά τη συμφωνία με την ΕΕ.

«Έχουμε ένα μέσο όρο 80 – 100 ατόμων την ημέρα και από την αρχή της συμφωνίας αυτός ήταν, περίπου, ο μέσος όρος. Το να μιλάει επομένως κανείς για αύξηση των προσφυγικών ροών και κατάπτωση της συμφωνίας είναι λάθος και δημιουργεί έναν πανικό που δεν μας χρειάζεται» είπε, σημειώνοντας: «Αυτό που μας χρειάζεται είναι η καθημερινή επιβεβαίωση ότι η συμφωνία τηρείται και γι’ αυτό παλεύουμε. Παρακαλώ πολύ για ηρεμία και ψυχραιμία».

Ads