Ιδιαίτερα σκληρές θέσεις υιοθετεί απέναντι στους μετανάστες ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά. Μιλώντας μεταξύ άλλων στο BHMA 99,5, το πρωί της Τετάρτης, ο Θάνος Τζήμερος εκφράζει μεταξύ άλλων την άποψη ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες».

Ads

 
Ο Θάνος Τζήμερος υποστήριξε επιπλέον ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό.
 
Σημείωσε δε, ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Υπογράμμισε ότι με αυτόν το τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδας ως πιθανό προορισμό.
 
Τέλος υποστήριξε ότι για τη λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει σε πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους της, καθώς δεν αφορά μόνο την ίδια. Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να φυλάσσει μόνη τα σύνορά της για την είσοδο παράνομων μεταναστών.

«Συνειδητά δεν απέκτησα πτυχίο από την ΑΣΟΕΕ»
 
Στο μεταξύ, ο κ. Τζήμερος, μιλώντας στο parapolitika.gr και απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να παρουσιάζει στο βιογραφικό του ότι σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, παραδέχτηκε πως δεν είναι πτυχιούχος της εν λόγω σχολής. Όπως ανέφερε, αν και τελειόφοιτος του πανεπιστημίου, δεν αποφοίτησε «επιλέγοντας συνειδητά να μην ενδώσει σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστική παιδεία και ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια του κομματικού συνδικαλισμού».
 
O ίδιος έχει δηλώσει σε δημόσια ομιλία του για το φορολογικό σύστημα πως «παρόλο που ήμουν αριστούχος και υπότροφος στην ΑΣΟΕΕ, δεν πήρα ποτέ πτυχίο από αυτή τη σχολή γιατί δεν άντεχα να υφίσταμαι κάθε μέρα το πολιτισμικό σοκ που σήμαινε η σπουδή στην ΑΣΟΕ εκείνη την περίοδο. Βεβαίως σπούδασα οικονομικά και το έκανα για εμένα». Παράλληλα στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ανέφερε πως «δεν μετάνιωσα για αυτήν μου την επιλογή γιατί αισθανόμουν πως η πορεία μου στο εκπαιδευτικό σύστημα ήταν μια οδυνηρή πορεία χαμένου χρόνου. Αυτό με οδήγησε στο να σπουδάσω τους τομείς του επιστητού που με ενδιέφεραν, ακριβώς επειδή η γνώση είναι μια αυταξία».