Παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Μήλου, όπου ένα αεροπλάνο της Olympic Air βγήκε εκτός πίστας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χωράφια.

Ads

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Ωστόσο άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους το αεροσκάφος είχε ανώμαλη προσγείωση καθώς επίσης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Όπως αναφέρει το cyclades24, σήμερα είχαν προγραμματιστεί δύο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου, που είχε ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της αναχώρησης του άλλου αεροσκάφους. Τόσο στο αεροσκάφος που σημειώθηκε το ατύχημα όσο και στο πρώτο που βρισκόταν σε στάδιο πριν την απογείωση, έχουν βγει εκτός οι επιβάτες.

Η ανακοίνωση της Aegean

Λίγο αργότερα, η αεροπορική εταιρεία, Aegean, με ανακοίνωσή της, διευκρίνισε ότι κατά την προσπάθεια προσγείωσης, οι άνεμοι ήταν δυνατοί, με ριπές, και έτσι το αεροσκάφος παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου, ενώ οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Ads

«Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.