Μια νέα παράσταση έστησε την Τέτάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος Ελένη Ζαρούλια, η οποία επιτέθηκε προσωπικά στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, κάνοντας μάλιστα απίστευτες αναφορές για την κόρη του. «Βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος οπλων κόρη;», ανέφερε μεταξύ άλλων. Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι το ρατσιστικό συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της γραφεία στο Σταθμό Λαρίσης. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση συναθροίσεων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αττικής – όπου είχε αναγγείλει αρχικά τη διανομή η ΧΑ – από την ΕΛΑΣ από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τις 00.00 το βράδυ. (Διαβάστε επίσης: Όλοι εκτός της Χρυσής Αυγής για την πτώση της Χούντας)

Ads

 
Η Ελένη Ζαρούλια άρχισε την τοποθέτησή της, κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, με πυρά κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή την απαγόρευση της διανομής ρούχων και τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττική και την απαγόρευση της συνάθροισης στην ευρύτερη περιοχή από τις 12:00 έως τα μεσάνυχτα. Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι απαγορεύθηκε σήμερα η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή έως τα μεσάνυχτα αν και «ο κ. Δένδιας και η ΓΑΔΑ μένουν αδιάφοροι στο παρεμπόριο που γίνεται κάθε Κυριακή στην πλατεία Αττικής». «Ελάτε λοιπόν κύριε Δένδια να μας συλλάβετε και μαζί με μας τους Έλληνες φορολογούμενους» ανέφερε η βουλευτής.
 
Σχολιάζοντας τις χθεσινές επισημάνσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, για αναφορές της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα, η Ελένη Ζαρούλια επιτέθηκε σε προσωπικό επίπεδο με ιταμές αναφορές για την κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη μάλιστα δημοσίευμα συγκεκριμένης εφημερίδας. «Βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων;» είπε μεταξύ άλλων. 


 
Οι προσβλητικές αναφορές της Ελένης Ζαρούλια διεκόπησαν από τον προεδρεύοντα Ιωάννη Καλαντζή. «Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα και να αναφέρεστε σε παιδιά; Για τον κύριο Δραγασάκη πείτε ότι θέλετε. Είστε και εσείς μάνα. Όχι στα παιδιά αναφορές». «Σκεφτόμαστε και τα παιδιά της Χρυσής Αυγής» επέμεινε η βουλευτής. Ο κ. Καλατζής ζήτησε να διαγραφούν τα όσα ακούστηκαν από τα πρακτικά.
 
Η Ελένη Ζαρούλια συνέχισε, δε, καλώντας τον κ. Δραγασάκη «να ανατρέξει στους νεκρούς της Marfin και στις ανακοινώσεις που βγήκαν από τα συντρόφια του υπέρ των Αλβανών εγκληματιών για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιος υπονομεύει το Σύνταγμα και τους νόμους της πατρίδας μας. Δεν έχουμε προσωπικά με τον κ. Δραγασάκη είναι η πολιτική η αντιπαράθεση αλλά μην μας πουλάει πνεύμα και από πάνω».
 
Στο στόχαστρο της Ζαρούλια βρέθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος, στον οποίο η βουλευτής της ΧΑ αναφέρθηκε, αποκαλώντας τον: «Ο επαρχιώτης φέρελπις νέο – πασόκος Τριαντάφυλλος, που είναι ένας από τους 153 βουλευτές που είπε “ναι” στο Μνημόνιο» και σημείωσε: «Ας επιστρέψουν τα χρήματα στον λαό που το κόμμα του χρωστάει εκατομμύρια και να μην πιάνει στο στόμα του τη Χρυσή Αυγή. Ύστερα ας μιλήσουμε και για λαθραίους».

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και εκπροσώπους του νεοναζιστικού κόμματος.

Απαγόρευση συναθροίσεων στην πλατεία Αττικής
 
«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12:00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
 
»Η πραγµατοποίηση ή η απόπειρα πραγµατοποίησης συνάθροισης ή πορείας κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστηµα, στους ανωτέρω χώρους θα αντιµετωπίζεται µε κάθε νόµιµο µέσο, οι δε συµµετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων» σημειώνεται από τη ΓΑΔΑ.
 
Σε ανακοίνωσή της, αφού καταγγέλλει την απόφαση του Αττικάρχη, η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι η διανομή τροφίμων και ρούχων «μόνο για Έλληνες» θα πραγματοποιηθεί τελικά το απόγευμα στο Σταθμό Λαρίσης, στα κεντρικά γραφεία της. Όπως σημειώνεται το παρών θα δώσει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί «πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας», με κεντρικό ομιλητή τον Ν.Μιχαλολιάκο.

Ads

Τι απαντά η ΧΑ

«Το ανθελληνικό σύστημα του μνημονίου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Σήμερα επιχειρεί να απαγορεύσει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η Χρυσή Αυγή δεν περιορίζεται, αλλά ενισχύεται με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν απειλείται από άνεργους και άπορους πολίτες που έρχονται στην Χρυσή Αυγή για να εξασφαλίσουν τρόφιμα για την οικογένειά τους. Γελάει ολόκληρος ο ελληνικός λαός με την κατάντια της κυβέρνησης Σαμαρά και τα φερέφωνά της (Δένδια, Καμίνη κλπ).

Η σημερινή εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στην οδό Δηλιγιάννη 50 στον σταθμό Λαρίσης, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 6μμ. Το παρόν θα δώσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θα λάβουν και πάλι τη χείρα βοηθείας που έχουν ανάγκη. Τόνοι κρέατος, ζυμαρικών, φρούτων και ρουχισμού θα διανεμηθούν δωρεάν ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεντρικό ομιλητή τον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο». 


  
Το σκεπτικό της απόφασης για την απαγόρευση
 
Στο σκεπτικό της απόφασης για απαγόρευση συναθροίσεων στην ευρύτερη περιοχή της πλ.Αττικής από τις 12:00 έως τα μεσάνυχτα αναφέρεται ότι ελήφθη έχοντας υπόψη το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής για τη διανομή τροφίμων και ρούχων, την εξώδικη δήλωση του κόμματος για πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης στο σημείο, τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη ότι η δημόσια διανομή τροφίμων και ρούχων είναι παράνομη καθώς δεν έχει λάβει άδεια, τις πληροφορίες ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εκδήλωση, προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια και το γεγονός ότι λόγω όλων αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας ασφαλείας, διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής και της διακοπής – διατάραξης της κυκλοφορίας πεζών, οχημάτων και μέσων σταθερής τροχιάς στην περιοχή.

Το σκεπτικό στη Διαύγεια
 
Της απαγόρευσης συναθροίσεων ή πορειών από τις 12:00 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της πλ.Αττικής προηγήθηκε εξώδικο της Χρυσής Αυγής, στο οποίο χαρακτήριζε «συνάθροιση» το συσσίτιο μόνο για Έλληνες που διοργάνωνε.

Ν. Δένδιας: Eμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία

Το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». «Οι ”φιλεύσπλαχνοι” νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον ”φιλανθρωπικό” τους οίστρο», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη η Χρυσή Αυγή

Ενέργεια που τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση του δήμου Αθηναίων να μην επιτρέψει τη διενέργεια της εκδήλωσης.

«Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και για την ασφάλεια των πολιτών. Επιλέγει την ημέρα που θυμόμαστε την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να στείλει το δικό της φιλοχουντικό μήνυμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη».

ΔΗΜΑΡ: Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν κάθε όριο

«Τα συσσίτια μίσους δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά. «Ακόμα και την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα και παίζει με την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

«Οι προκλήσεις της ξεπερνούν κάθε όριο, καθώς σε καθημερινή βάση το ναζιστικό μόρφωμα με τις πράξεις του και τη ρητορική του καλλιεργεί το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», συνεχίζει η ΔΗΜΑΡ και εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει, «η σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να αποτραπεί η εκδήλωση μίσους είναι επαινετή».
«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση από το βήμα της Βουλής της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.