Τη σκυτάλη στη γερμανική «εκστρατεία» για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παίρνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Ads

«Δεν θέλω να δω μια διαμάχη σχετικά με το ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είναι απαραίτητη», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Της δήλωσης Μοσκοβισί είχε προηγηθεί χθες παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μη συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα. Η Γερμανία επανήλθε σήμερα στο ζήτημα δια μέσου του κυβερνητικού της εκπροσώπου Στέφαν Ζάιμπερτ ο οποίος «υπενθύμισε πως  η παρουσία του Ταμείου προβλέπεται και νομικά στη συμφωνία Ελλάδας – Ευρώπης.

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στείλει το μήνυμα -μιλώντας στην ΕΡΤ – πως η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα δεν είναι αναγκαία, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να σχολιάζει τις αντιδράσεις δηλώνοντας πως: «Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε απο το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του απο την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της», ήταν το σχόλιο που έκανε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος της Ελλάδας Όλγα Γεροβασίλη για το θέμα.

Ads