Για μετά τις εκλογές παρέπεμψε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τις υποθέσεις του Παύλου Χαϊκάλη και του Αλέξη Μητρόπουλο.

Ads

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης για offshore εταιρεία που δεν έχει δηλώσει. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι η έρευνα για τον Παύλο Χαϊκάλη δεν θα περιοριστεί μόνο στην “offshore” εταιρεία, αλλά και στην παλαιότερη περίπτωση με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Από την πλευρά του ο Π. Χαϊκάλης κατέθεσε στην Επιτροπή τα έγγραφα που, όπως τονίζει, αποδεικνύουν την αθωότητά του, ενώ και ο Αλέξης Μητρόπουλος κάνει λόγο για «αθλιότητες» και «σκευωρία».

Υπογραμμίζεται πως ο έλεγχος των πόθεν έσχες Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Υπουργών έδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Δ. Χαραλαμπίδου, από τους 704 υπόχρεους, οι 10 δεν κατέθεσαν καν δήλωση πόθεν έσχες, οι 49 είχαν ελλείψεις σε παραστατικά-δικαιολογητικά, οι 31 εμφάνισαν αρνητικό πόθεν έσχες (δηλαδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία) και οι 20 εμφάνισαν μηδενικές καταθέσεις.

Ads