Τα πλάνα των εκδρομέων του Πάσχα θα χαλάσει φέτος ο καιρός, που θα είναι γενικά άστατος, με τις νεφώσεις και τις βροχοπτώσεις να συνθέτουν το σκηνικό του. Τουλάχιστον την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται πως ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι να σουβλίσουμε τον οβελία, αλλά υπό… σκιά, καθώς τα σύννεφα θα καλύψουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Ads

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις ημέρες των γιορτών:

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη (28/4/2016)

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Μ. Πέμπτη (28/4) οι οποίες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Ads

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή (29/4/2016)

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τη Μ. Παρασκευή (29/4) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες με αποτέλεσμα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικοί όμβροι. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ ενώ ευνοείται στα δυτικά η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο (30/4/2016)

Αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες θα αναπτυχθούν το Μεγάλο Σάββατο με τις συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο.

Ο καιρός το Πάσχα (1/5/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή το Πάσχα με λίγες αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το βράδυ και μετά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα (2/5/2016)

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν την δεύτερη ημέρα του Πάσχα (2/5) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα λίγε νεφώσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.