Καλός φαίνεται πως θα είναι ο καιρός σήμερα, αύριο που θα τον χρειαστούμε σύμμαχο για το σούβλισμα του αρνιού αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών…

Ads

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Μεγάλο Σάββατο προβλέπει λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, τα δυτικά και τα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται καλός καιρός μέχρι το απόγευμα, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, που στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Και την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης, αλλά μόνο στα νότια.

Ads

Τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακα στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραβούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.