Για επαγγελματικό χτύπημα που θυμίζει τους «Ροζ Πάνθηρες» κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές για τη ληστεία σε κατάστημα της Rolex, στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τρίτης.

Ads

Τουλάχιστον 20 πανάκριβα ρολόγια έκαναν «φτερά», με τους τέσσερις δράστες να εισβάλουν αστραπιαία στο κατάστημα, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και σπάζοντας την τζαμαρία του καταστήματος με βαριοπούλα.

Τα παραπάνω έγιναν στο φως τη μέρας, στο κέντρο της γιορταστικής Αθήνας, με πλήθος κόσμου, αλλά και έντονη την παρουσία της αστυνομίας.

Οι ληστές απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο και άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια. Επίσης, επιτέθηκαν και στον φύλακα του καταστήματος, ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα.

Ads

Έχοντας αρπάξει τα Rolex, οι ληστές επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες και έφυγαν προς την οδό Αμερικής.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί ψάχνουν τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Το σχέδιο της ληστείας ήταν πολύ καλά οργανωμένο και άψογα εκτελεσμένο, με τους δράστες να γνωρίζουν επακριβώς πώς και από πού θα διαφύγουν με ασφάλεια.

Επιπλέον, είναι επίσης προφανές ότι πίσω από την ληστεία κρύβεται ένα ολόκληρο δίκτυο που θα διοχετεύσει τα ρολόγια στην παράνομη αγορά, αφού, τέτοιας ποιότιτας και κόστους κλοπιμαία, εντοπίζονται εύκολα, αφού τα ρολόγια της Rolex διαθέτουν σειριακό αριθμό, δηλαδή είναι μοναδικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τις καταθέσεις των υπαλλήλων, τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες που μίλησαν είναι Έλληνας.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι συμμορίες που δρουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και βάζουν στο στόχαστρό τους μεγάλα κοσμηματοπωλεία, αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα, μεγάλης αξίας.

Η τελευταία ανάλογη ληστεία, είχε γίνει το 2018, στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, πάλι σε κατάστημα της ίδιας εταιρίας.

Τότε ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από πολυετείς έρευνες, είχε αρπάξει 38 ρολόγια συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Οι αρχές είχαν θεωρήσει πως ο νεαρός Μολδαβός που συνελήφθη, ήταν μέλος της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες».

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αξία των ρολογιών που αφαίρεσαν από το κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Τις επόμενες ώρες, οι ελληνικές Αρχές πρόκειται να δηλώσουν τους σειριακούς αριθμούς και μέσω της Ιντερπόλ θα στείλουν σήμα σε όλες τις χώρες, ώστε να σημάνει αμέσως συναγερμός σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ίχνος των ρολογιών.