Το προκλητικό, απειλητικό σύνθημα «Μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφα», το οποίο παραπέμπει στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κυριάρχησε στη συγκέντρωση ομάδας ακροδεξιών που επιχείρησε να εισβάλλει την Κυριακή στον καταυλισμό των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ads

Τα επεισόδια μεταξύ μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν παράλληλες συγκεντρώσεις το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά, ξεκίνησαν όταν οι ακροδεξιοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο σημείο όπου έχει στηθεί ο καταυλισμός των προσφύγων.

Οι ακροδεξιοί προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο χώρο του λιμένα, όπου 4.500 περίπου πρόσφυγες έχουν βρει κατάλυμα. Όταν οι ακροδεξιοί διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο λιμάνι η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Ακολούθησαν συμπλοκές τόσο μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας, όσο και μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών. H αστυνομία προσήγαγε 3 άτομα.

Η αντιφασισική, αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση: Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και την Ορ.ΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση: Οι Λ.Ε.Π.ΕΝ της Ελλάδος (Ή η Χρυσή Αυγή αλλιώς)

Ads

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, μέλη της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης, η οποία, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων».