Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις αποτέλεσαν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΝΔ. 

Ads

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που αποφάσισε την επιβολή φόρων αντί περικοπών. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του τόνισε: «Τώρα πια το γνωρίζουν όλοι. Οι αβάσταχτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που θα επιπέσουν σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά της χώρας καθώς και στην εθνική οικονομία, είναι συνειδητή επιλογή και απόφαση των κυρίων  Τσίπρα – Καμμένου».

Απαντώντας, από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για επίδειξη υποκρισίας της ΝΔ και σημειώνουν: «Γιατί δεν μας λένε τη δική τους πρόταση; Γιατί δεν λένε ότι είναι υπέρ της περικοπής μισθών και συντάξεων – μετά από 11 συνεχόμενες που κατάφεραν με την δική τους διαπραγμάτευση;»

Ads

«Η υποκρισία και η κουτοπονηριά της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν όρια» προσθέτουν και καταλήγουν: «Γιατί δεν μας εξηγούν την ευθυγράμμισή τους με τις πιο υφεσιακές και κοινωνικά καταστροφικές προτάσεις του Δ.Ν.Τ; Και γιατί δεν μας εξηγούν τι κατάφεραν για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, με την απώλεια 25% του ΑΕΠ που πέτυχαν το διάστημα 2010 – 2014; Κάπου χρειάζεται και λίγη ντροπή».