Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτείνει πενταετές Grexit και «ανθρωπιστική βοήθεια» προς την Ελλάδα. Το δημοσιεύμα διαψεύδει και ο αναπληρωτής πρόεδρος του SPD, ο οποίος τόνισε πως «αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν θέση της γερμανικής κυβέρνησης». Σημειώνεται πως η FAZ κάνει λόγο για κείμενο θέσεων του Σόιμπλε, ωστόσο και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Βερολίνο, «δεν επιβεβαιώνει» το δημοσίευμα. 

Ads

«Θα πάνε όλα καλά», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit απάντησε: «Δεν υπάρχει».

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της FAZ κάνουν λόγο για παιχνίδι πιέσεων. Το πιθανότερο είναι ότι επιδιώκουν δέσμευση και σκληρή εποπτεία, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Διαψεύδονται πλήρως τα δημοσιεύματα της FAZ» έγραψε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θεόδωρος Μιχόπουλος στο Twitter.

Ads