«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;» αναρωτήθηκε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Ads

«Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός Ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε. Κι αν αυτό δεν γίνεται; Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη. Οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ. Δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν; Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα ίσον καταστροφή». 

«Σαν το δικό μας τετράμηνο εκβιασμό δεν έχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας. Υπάρχει συνειδητοποίηση, ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;» υποστήριξε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναφέρθηκε εκτεταμένα στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών, αεροδρομίων, επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και ακινήτων των δημοσίων στις οποίες δηλώνει αντίθετος. 

Νωρίτερα, η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταθέσει δισέλιδο κείμενο προσθήκης στην τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με το οποίο καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην πληρώσει το ΔΝΤ αν συνεχιστεί, όπως αναφέρει, ο εκβιασμός από τους δανειστές.

Ads

Διαβάστε επίσης: