Μετά την αποκάλυψη για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού του κορονοϊού στον Παλαμά Καρδίτσας, άλλο ένα κύκλωμα εντόπισε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ads

Ένα νέο «γαϊτανάκι» με πλαστά πιστοποιητικά εργαστηριακού ελέγχου για τον κορονοϊό έφερε στο φως το Star, καθώς ένας παράνομος μηχανισμός που μοίραζε μαϊμού πιστοποιητικά rapid test αποκαλύφτηκε σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Τα μέλη του κυκλώματος έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test κορονοϊού σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον Δεκαπενταύγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Ads

Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.